Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 19 de maig del 2011


Com preparar el camí de Sant Jaume i no morir en el intent.

Primer de tot heu de saber que el Camí de Sant Jaume, no es una sortida de Diumenge, es a dir, una sortida de costellada, et pots plantejar realitzar una ruta amb els amics, dos o tres dies com a màxim, una setmana a tot estirar, o també el Camino. Però si realment busqueu l’essència d’aquesta ruta, el millor es realitzar-la en solitari, tots tenim les nostres raons, per l’aventura, la novetat, oblidar situacions i trobar el nostre camí, per una promesa, ...  I podríem continuar, les meves, imaginació.
La primera part, es la decisió, amb Bicicleta o a peu, la meva opció ha estat la tria de la bicicleta, la meva Grisley, que fa tants anys que m’acompanya amb les rutes.
La segona la ruta, Don a On, jo e escollit el camí francès, de la localitat de Roncesvalles fins a Santiago de Compostela, ja que per a mi es el primer que es coneix.
La tercera, la decisió del dia de marxar, juliol, agost, setembre, això funciona una mica segons les vacances de cada un, per la meva part, marxem el 16 de Juliol i tornem, i be ja ho veurem.
Un cop as meditat tot això, entres amb una dimensió desconeguda, el dilema, com transportat la bicicleta per tot Espanya en el gran sistemes de transport públic de la península Iberica, doncs sabeu que, ens es casi impossible, l’avio, fins el lloc de sortida el bitllet caríssim i mil i una pegues per carregat la bicicleta. L’autobús, ni en volen sentir a parlar de les bicicletes, primer els passatgers normals amb maletes normals, si sobra algun lloc, llavors la bicicleta, i si es trenca dues pedres, ells no se’n fan responsables. El tren, mes ven dit RENFE, si la bicicleta va desmuntada i amb una bossa i en el vago hi ha lloc, potser et deixem carregar-la.
Sort en tenim que hi ha establiments comercials i companyies de transport que per un preu no molt exerciu, te la traslladen al lloc de sortida i la tornen a casa teva, un cop has acabat la ruta.
En fi, jo el que tinc clar es que el meu mitja de transport surt una setmana abans que jo cap a Roncesvalles, i jo si no hi ha una gran catàstrofe, el proper 16 de Juliol de 2011, a primera hora del matí marxo cap allà, per davant meu 887 quilometres, en aproximadament 10 dies, i com diu tothom el camino es un 40 % físic i un 60 % mental.
ULTREIA!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada